KutyaOvi

A kutyák életének egyik legmeghatározóbb részét a kölyökkorban tapasztalt élmények, hatások alakítják, éppen ezért nagyon fontos, hogy a kölyökkutya minél több ingerrel találkozzon már a kezdetektől fogva.

Ezek a tapasztalatok – vagy éppen ezek hiánya – alapozzák meg a már felnőtt kutya környezethez, emberekhez, más kutyákhoz való viszonyát.

A kutyaoviban a másik kutyákkal való játék során kedvencünk megtanulja, hogyan kommunikáljon fajtársaival. Ez a kölyökkori játékos tanulás szinte pótolhatatlan.

Az oviban a kölyköket megismertetjük az olyan hétköznapi ingerekkel, mint például egy esernyő kinyitása, egy gyermekbicikli gurulása, vagy egy zörgő tárgy hangja.

Ezek a hatások nekünk, gazdiknak megszokottak, de kedvencünk számára rémisztőek is lehetnek. A kutyaoviban minden kölyköt egyénre szabottan, fokozatosan szoktatunk hozzá ezekhez az élményekhez. Mindezek eredményeképp kedvencünk nyugodtan reagál majd hasonló szituációkra a mindennapokban, így lesz lecsökkenthető többek között a kutya félelemből eredő agressziós viselkedésének kialakulási esélye a jövőben akár más kutyákkal, akár emberekkel szemben.

421759_3226564594870_1853478191_nA kutyaovi mindehhez nagy, zárt területen biztosítja a biztonságos feltételeket, szakember felügyelete, irányítása alatt. A gazdikat bevezetjük a kutyák világába, a nevelés és a tanítás alapjaiba, ezáltal kiküszöbölhetőek lesznek az esetlegesen felmerülő vagy már fennálló problémák.

Természetesen a kiképzők és gazdik részéről történő simogatás sem maradhat el a foglalkozásokon, hiszen kutyánk emberekhez való viszonyulásának alapköveit fektetjük le. (Nagy örömünkre, hiszen kit tudna ellenállni egy csetlő-botló babakutyának?).

JelentkezésNem szükséges bejelentkezni
Részvétel feltételeA kiskutyusok 3 és 7 hónapos koruk között látogathatják az ovit
Amit hozni kell
 • éhes kutyus
  (aznap semmiképpen ne egyen kis kedvencünk)
 • jutalomfalat
  (apróra vágott virsli sajt vagy máj… bármi ami nem száraz táp vagy előre gyártott, készen vehető jutalomfalat)
 • klikker
  (ha van, ellenben az iskolán megvásárolható)
 • póráz
  (szövet vagy bőr, csak a pályáig kell, utána úgy is lekerül)
 • nyakörv (bőr /szövet) vagy hám
 • a kutya oltási könyve
  (a kombinált oltások megléte szükséges a foglalkozásokon való részvételhez)
Alkalmi díj500 Ft / kutya
Foglalkozás ideje1 óra

Az órák általában 2 hetente szombaton vannak megtartva. Megértéseteket köszönjük!

Szeretettel várunk minden kölyökkutyát és falkáját!!